У Харківській області скасували шкільні лінійки 1 вересня

Фото: vsim.ua

1 вересня в школах Харківської області не будуть проводити традиційні лінійки, присвячені початку нового навчального року.

Про це Харків Times повідомила спікер Харківської облдержадміністрації Ксенія Ярікова.

“За інформацією Департаменту науки і освіти, лінійок 1 вересня в школах області не буде. Їх не рекомендувало проводити Міністерство освіти, і цю інформацію довели до відома керівництва шкіл”, – повідомили в прес-службі ХОДА.

У МОН також рекомендували індивідуально визначити формат проведення 1 вересня в кожному навчальному закладі. Свято Першого дзвоника можна провести в межах класу, заявила заступник міністра освіти і науки Любомира Мандзій в ході онлайн-толоки від EdCamp.

Як повідомляв Харків Times, позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з 17 серпня встановлено «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 в Харкові та семи районах Харківської області – Богодухівському, Валківському, Золочівському, Краснокутському, Нововодолазькому, Первомайському та Чугуївському.

З 17 серпня в Харкові посилили карантинні обмеження.

В Харківській області станом на 9:00 20 серпня виявлено 6849 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 242 з яких – за минулу добу.

Харківська поліція посилить контроль за дотриманням карантинних обмежень.