Колишнього патрульного підозрюють в спотворенні даних в Інформаційному порталі Нацполіціі

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі повідомили повідомлено про підозру колишньому інспектору відділу адміністративної практики Управління Патрульної поліції в Харківській області за фактом несанкціонованого втручання в Інформаційний портал Нацполіціі (ч. 3 ст. 362 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що в грудні 2018 року підозрюваний в службовому приміщенні УПП в Харківській області здійснив несанкціонований вхід до Інформпорталу Нацполіціі. Для цього використовував особистий пароль і логін входу в програмний комплекс «Інформаційний портал Національної поліції України».

У Інформпорталі він змінив дані про винність громадянина в управлінні транспортним засобом в стані сп’яніння (ч. 1 ст. 130 КУпАП). Наявну в базі інформацію про визнання громадянина винним було змінено на закриття адміністративного провадження на підставі п. 7 ч. 1 ст. 247 КУпАП (закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених статтею 38 цього Кодексу).

“У такий спосіб здійснено сприяння водію, який вчинив вказане адміністративне правопорушення, в уникненні заборони на керування транспортним засобом.”, – розповіли в прокуратурі.

Колишній патрульний скоїв даний злочин за попередньою змовою зі співробітницею Національної поліції, якій раніше повідомили про підозру. Екс-співробітнику УПП загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, старший інспектор відділу супроводження інтегрованої інформаційно-пошукової системи Управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Нацполіціі Харківської області двічі втручалася в роботу Інформаційного порталу Нацполіціі, щоб допомогти порушнику уникнути покарання за п’яне водіння.