Харківський прокурор піде під суд за хабар 3,5 тис. доларів

До суду скеровано обвинувальний акт відносно прокурора однієї з місцевих прокуратур Харкова, підозрюваного в тому, що він вимагав у обвинуваченого в кримінальному провадженні 10 тис. доларів за пом’якшення покарання та отримав хабар у розмірі 3,5 тис. доларів, на чому й попався.

Про це Харків Times повідомили у Державному бюро розслідувань (ДБР).

“За даними досудового розслідування, він звернувся до обвинуваченого у кримінальному провадженні із пропозицією про надання йому грошових коштів в обмін на його лояльну позицію під час розгляду справи у суді”, – йдеться у повідомленні.

Громадянин, якому прокурор зробив настільки привабливу пропозицію, погрожуючи в іншому випадку позбавленням волі, звернувся до правоохоронних органів.

Після отримання 3,5 тисячі доларів прокурора й затримали слідчі ДБР.

Тепер служителю Феміди загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, у середині січня в Харкові затримали прокурора під час отримання ним хабара у сумі 3500 доларів США. За попередньою інформацією, прокурор вимагав від громадянина хабар у сумі $ 10 000 за свою позицію у судових дебатах, при призначенні йому покарання, не пов’язаного з позбавленням волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Надалі зменшив вимоги до $ 3 500.

У середині березня Офіс генпрокурора спільно з ДБР завершили розслідування у відношенні прокурора однієї з прокуратур Харківської області, який підозрюється в отриманні хабара (ч. 3 ст. 368 КК). За версією слідства, він вимагав у обвинуваченого в кримінальному провадженні $ 10 тис. та отримав $ 3,5 тис.