Медики не підтвердили отруєння дітей щурячою отрутою

Фото: КЗОЗ "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф" / Facеbook

Медичне обстеження не підтвердило, що четверо дітей у віці 2, 5, 6 і 8 років з’їли щурячу отруту.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Оскільки факт отруєння не підтвердився, двох старших дітей вже відправили додому, в селище Липці. Молодші поки знаходяться в токсикологічному відділенні Харківської обласної дитячої клінічної лікарні.

За словами інспектор ювенальної превенції Олександра Сало, помилкову тривогу підняли дорослі, які побачили дітвору з відкритою банкою з отрутою в руках.

Реконструкція історії з уявним отруєнням виглядає наступним чином. Всі четверо малюків живуть по сусідству і багато часу проводять разом. За словами Олександра Сало, діти звикли спокійно ходити від хати до хати.

18 серпня під в одному з будинків їх увагу привернула кольорова банку, що стоїть на шафі. Малюки пыдтягли до шафи стільця і до появи дорослих встигли зняти з шафи банку і відкрити кришку.

“Дорослі, побачивши цю подію, вирішили, що діти, скоріше за все могли вжити дану речовину. Після цього батьки звернулися в обласну дитячу клінічну лікарню для надання медичної допомоги”, – розповів Олександр Сало.

Зараз проводиться перевірка, на підставі якої буде вирішено питання про притягнення батьків до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків. За словами Олександра Сало, сім’ї характеризуються позитивно, на обліку в службах у справах дітей не перебувають і до адмінответсвенності за неналежне виконання батьківських обов’язків не притягувалися.

Як повідомляв Харків Times, 18 серпня до чергової частини Липецького відділення повідомили, що четверо дітей у віці 2, 5, 6 і 8 років отруїлися щурячою отрутою.