У школах тестують системи контролю доступу зі скринінгом температури тіла

Фото: city.kharkov.ua

У Харкові в ліцеї №89 та гімназії №116 тестують нові системи безконтактного контролю доступу зі скринінгом температури тіла.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Пристрої, поставлені в навчальні заклади, відрізняються за зовнішніми характеристиками і функціоналом. Кожен прилад оснащений системою розпізнавання осіб і можливістю безконтактного вимірювання температури тіла – в одному випадку по руці, в іншому – по обличчю.

«У базу даних будуть внесені фото учнів, вчителів та технічного персоналу. Система з відстані до півметра розпізнає обличчя людини, яка входить і вимірює його температуру. Якщо цієї людини немає в базі, звучить сигнал, що це незнайомець, і охоронець не пускає його до школи», – розповіла заступник директора ліцею №89 Ганна Жозе да Коста.

Також на вході в школу чергуватиме медсестра, і якщо у дитини або дорослого виявиться підвищена температура, медпрацівник вимірює її ще раз, подзвонить батькам або відправить учня додому.

Радник Харківського міського голови з інформаційних технологій Олександр Попов зазначив, що в тестовому режимі системи будуть працювати до кінця вересня. Можливо, в цей період нові зразки приладів з’являться і в інших установах освіти.

«За підсумками пілотного проекту ми відпрацюємо організаційні питання з адміністрацією шкіл, зокрема, як ліквідувати черги на вході, зрушити трохи розклад і т.д., і виберемо краще рішення для шкіл», – підкреслив радник мера.

Планується, що найбільш оптимальний варіант пристроїв, буде встановлений у всіх закладах освіти.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 18 серпня виявлено 6360 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 204 з яких – за минулу добу.

З 17 серпня в зв’язку з ростом захворюваності на коронавірус серед жителів і визначенням Харкова в «жовту» зону, в місті посилили карантинні обмеження.