У Харкові поліція затримала підозрюваного в замовному вбивстві на території РФ громадянина Грузії

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція затримала 59-річного громадянина Грузії, який перебував у міжнародному розшуку за підозрою у скоєнні замовного вбивства на території Російської Федерації.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Як з’ясувалося, зловмисник у 2015 році організував вбивство за наймом громадянки 1980 року народження. Причиною особистих неприязних відносин стала відмова жінки від неодноразових пропозицій чоловіка вступити з ним в інтимні відносини та у подальшому – до шлюбу”, – йдеться у повідомленні.

Щоб уникнути покарання, затриманий певний час переховувався на території України.

Чоловік перебував у міжнародному розшуку за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 33, ч. 2 ст. 105 (організація вбивства на замовлення) Кримінального кодексу Російської Федерації. Максимальне покарання згідно з санкціями статей передбачає до 20 років позбавлення волі.

Співробітники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області відповідно до інформації Інтерполу встановили місцезнаходження іноземця та 18 серпня затримали його. На даний час чоловік доставлений до Московського відділу поліції для проведення екстрадиційної перевірки.