Суд визнав незаконним багатомільйонний тендер на ремонт дороги в області

Фото: kh.ukravtodor.gov.ua

Господарський суд Харківської області визнав незаконним і скасував рішення тендерного комітету Служби автодоріг області та укладений на підставі цього рішення договір про надання ТОВ “Автомагістраль-Південь” послуг по ремонту автомобільної дороги “Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград” на суму 204 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповів прокурор Харківської області Олександр Фільчаков, у травні минулого, 2019 року, між Службою автодоріг і цим ТОВ “за наслідками процедури відкритих торгів” був укладений договір про надання послуг з ремонту дороги на суму 1,5 млрд гривень.

Договір виконувався, але тендерний комітет Служби автодоріг області прийняв рішення у грудні 2019 року укласти з тією ж структурою ще один договір на закупівлю додаткових ремонтних послуг – на цей раз на 204 млн гривень. Цей договір також був укладений, але не внаслідок тендеру, а шляхом переговорної процедури.

На думку прокуратури, переговорна процедура в даному випадку була проведена безпідставно, тим самим розпорядник коштів уникнув процедури відкритих торгів.

“Підставою позову стали порушення у діяльності тендерного комітету, встановлені за наслідками вивчення матеріалів досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зловживання посадовими особами Служби автодоріг своїм службовим становищем”, – підкреслив Фільчаков.

Суд погодився із прокуратурою, його рішення набере чинності після закінчення терміну, відведеного на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці травня прокуратура оскаржила у судовому порядку рішення тендерного комітету та укладений договір про будівництво автодороги “Р-51 Мерефа – Лозова – Павлоград” на суму 204 млн грн.