Поліцейські затримали водія, який на смерть збив пішохода на Московському проспекті

Фото: hk.npu.gov.ua

Поліцейські затримали водія автомобіля Volkswagen Passat, який увечері 17 серпня влаштував смертельне ДТП і поїхав з місця аварії.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про те, що на окружній дорозі по проспекту Московському автомобіль на великій швидкості збив людину і втік з місця аварії, надійшло до поліції приблизно о 22:00.

Поліцейські встановили, що автомобіль наїхав на 21-річного чоловіка, який переходив проїжджу частину по нерегульованому пішохідному переходу по ходу руху автомобіля. В результаті ДТП пішохід отримав травми, несумісні з життям. Медики “швидкої допомоги”, які прибули на місце аварії, констатували смерть потерпілого.

Під час проведення слідчо-розшукових дій працівники поліції з’ясували, що пішохода збив автомобіль Volkswagen Passat під керуванням 18-річного водія.

Хлопець зізнався у скоєнні злочину. В даний час він затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу і співпрацює зі слідством. У момент аварії водій був тверезий.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 КК (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Водієві загрожує до восьми років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Також вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 135 КК (залишення в небезпеці).

Як повідомляв Харків Timesполіція зловила водія, який збив інваліда у візку і втік.