Держвиконавець, підозрюваний у незаконному продажу будівлі “УкрВОДГЕО”, постане перед судом

Фото: открытые источники

За погодженням із Харківською місцевою прокуратурою №2 до суду направлено обвинувальний акт стосовно старшого державного виконавця Східного міжрегіонального управління Мін’юсту по фактам “зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди”, що завдало шкоди інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За словами керівника місцевої прокуратури Едуарда Новікова, в ході досудового розслідування було встановлено, що старший держвиконавець звернув стягнення на нежитлові приміщення площею понад 5 тис. кв. метрів, що знаходяться у господарському віданні державного науково-дослідного інституту й належать Мінрегіонбуду.

Як стало відомо Харків Times з власних джерел у правоохоронних органах, мова йшла про будівлю Українського державного науково-дослідного інституту проблем водопостачання, водовідведення та охорони навколишнього природного середовища “УкрВОДГЕО”, розташовану на вулиці Шевченка, 6.

“У подальшому вказані приміщення реалізовано шляхом проведення електронних торгів на користь одного з товариств з обмеженою відповідальністю та фізичної особи, що суперечить нормам чинного законодавства”, – розповів Новіков.

Санкція статті КК, інкримінованої держвиконавцеві, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років, можливо, з конфіскацією майна. Певні посади підсудний також не зможе займати – на термін до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці травня правоохоронці повідомили головному державному виконавцю Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про підозру в незаконній реалізації в 2016-2017 роках майже 5 тис. квадратних метрів приміщень одного з науково-дослідних інститутів Харкова, який знаходиться у державній власності Мінрегіонбуду.