Кучер пообіцяв перевірку приватних лабораторій через різке зростання захворюваності на COVID-19

Фото: ХОГА

Голова Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер анонсував додаткову перевірку верифікованих приватних лабораторій, які роблять тести на коронавірус. Причина — стрімке збільшення кількості позитивних результатів досліджень.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільного.

Про додаткову перевірку він заявив 14 серпня, коли в області другий день поспіль реєстрували понад 200 нових випадків захорювання на COVID-19.

“Другий день поспіль ми маємо понад 200 осіб. В мене є питання: багато позитивних досліджень роблять приватні лабораторії. Я поставив завдання, щоб перевірили. Начебто лабораторія верифікована, але при цьому щось дуже великі цифри нам роблять”, — заявив керівник області.

На уточнююче питання, що в приватних лабораторіях роблять неякісні тести, він відповів: “Я не можу стверджувати, я припускаю це”.

За його словами, 12 серпня в Харківській області зробили майже 3000 тестів.

“Якщо ми візьмемо ті самі 200 людей, то ми (Харківський лабцентр — ред.) маємо менше 5% від загальної кількості випадків. Але є приватні лабораторії, які протестували 200 людей і в них 52 підтверджених випадки (26% — ред.). Більшість з них — безсимптомні контактні. Це дуже високий рівень виявлення! В країні такого немає. Мені не подобається, що у нас така велика кількість людей має підтвердження”, — додає він.

Читайте також:

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 15 серпня виявлено 5837 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 254 з яких – за минулу добу. Область третю добу поспіль посідає перше місце серед регіонів України за кількістю хворих COVID-19.

У Харківській області за два тижні серпня померли 32 пацієнти з COVID-19.