На будівництві амбулаторії у Краснокутському районі “розпиляли” понад 450 тис. грн – прокуратура

Фото: ХарківTimes

Правоохоронці повідомили про підозру виконавцю робіт з будівництва медичної амбулаторії у Краснокутському районі Харківської області у завданні понад 450 тис. грн збитків бюджету.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено, що між комунальним некомерційним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду про закупівлю та виконання робіт з будівництва медичної амбулаторії у Краснокутському районі Харківської області.

“Чоловік, призначений виконавцем робіт, зловживаючи своїм службовим становищем, завищив вартість будівельних робіт, вніс завідомо неправдиві відомості до акту приймання виконаних робіт та надав його для підписання директору ТОВ. На підставі вказаного документу на рахунок підприємства-підрядника замовником було перераховано оплату”, – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, дії підозрюваного завдали комунальному підприємству-замовнику збитків на суму понад 450 тис. грн. Його підозрюють у скоєнні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене у великому розмірі). Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснює СУ ГУНП в Харківській області, оперативний супровід – ГУ ДФС України у Харківській області.