Стало відомо, як святкуватимуть День міста

Фото: Харків Times

Міська влада оприлюднила плани святкування 77-ї річниці звільнення Харкова від нацистських загарбників і Дня міста, що відбудеться 23 серпня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

Вранці 23 серпня, орієнтовно о 9:00, розпочнеться покладання квітів до стели на Меморіалі Слави у Лісопарку. Харків’яни разом із ветеранами вшанують пам’ять визволителів міста і полеглих у Другій світовій війні. Після цього з нагоди Дня Державного Прапора України пройде церемонія підняття прапора біля флагштоку на пр. Незалежності.

Також у Палаці студентів Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбудеться традиційна церемонія вшанування нових Почесних громадян міста Харкова.

До Дня міста будуть відкриті два нових об’єкти: Будинок нерухомості на пл. Павлівській та сквер із фонтаном на пл. Свободи. “Будинок нерухомості – грандіозний проєкт, над яким ми працювали кілька років. Також ми відкриємо фонтан – один із найбільших в Україні. Для харків’ян побудований чудовий сквер, який надасть нового вигляду площі Свободи”, – зазначив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов на нараді, присвяченому святкуванню Дня міста.

О 16:45 розпочнеться покладання квітів до пам’ятника Тарасові Шевченку, де виступить театр народної музики “Обереги”, а з 20:00 до 22:00 у сквері “Стрілка” пройде концерт за участю харківських виконавців. Крім того, в наступні вихідні розважальна програма запланована у Ретро-зоні і на основній сцені Центрального парку культури і відпочинку ім. Горького, а також у всіх районах міста.

Перший віце-мер зазначив, що до святкування Дня міста планують приєднатися деякі партнери Харкова з інших міст і країн. “Уперше в таких особливих умовах святкуємо День міста, але виконаємо усі вимоги Міністерства охорони здоров’я, бо від цього залежить життя і здоров’я людей”, – підкреслив Терехов. Він звернувся до правоохоронців, рятувальників і медиків із проханням відрегулювати на свята рух транспорту і забезпечити безпеку городян.