Школам і садкам Харкова обіцяють мільйон безкоштовних захисних масок

Фото: shoppingpl.com

До початку нового навчального року в в школи, дитячі садки, заклади позашкільної та професійно-технічної освіти міста Харкова надійде мільйон захисних масок. СІЗи планують безкоштовно роздати співробітникам установ освіти, вихованцям та їхнім батькам.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

За словами директора Департаменту освіти Ольги Деменко, навчальні установи будуть забезпечені безконтактними термометрами і дезінфікуючими засобами за рахунок міського бюджету.

Вона зазначила, що навчальний процес в школах і садках організований з дотриманням санітарних норм. Серед них – масковий режим, дезінфекція приміщень, прибирання, провітрювання. Крім того, батьки обов’язково мають бути у масках на території навчального закладу, але їм заборонено заходити в приміщення. Діти середнього і старшого віку за бажанням батьків можуть бути в масках на вулиці, але під час уроків займатимуться без них.

Ольга Деменко розповіла, що школи індивідуально розробляють нові правила безпеки. Так, наприклад, тепер для дітей може бути відкритий не один вхід, а відразу кілька, які є в будівлі, щоб мінімізувати контакти учнів різних вікових груп. Також планується використовувати актові зали та методичні кабінети для лекційно-семінарських занять і змінити графіки перших уроків і перерв.

«Будемо створювати максимально гнучкий режим роботи, щоб діти, наприклад, приходили не в один час. Далі можна проводити у різний час перерви, щоб уникнути скупчення дітей у їдальні. Перші класи поїли окремо, другі – в інший час і т. д. Усе це ми наполегливо рекомендуємо навчальним закладам. Я впевнена, що ми впораємося з цим завданням і збережемо здоров’я наших дітей», – наголосила Ольга Деменко.

Також вона повідомила, що зараз у місті працюють усі дитячі садки, де створені необхідні санітарні умови.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 13 серпня виявлено 5378 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 209 з яких – за минулу добу.

За кількістю хворих за добу Харків випередив Київ.