Хор ХНАТОБ відправили по домівках: у шести хористів підтверджений коронавірус

Фото: Харків Times

Всі 65 артистів хору Харківського Національного академічного театру опери та балету ім. М. Лисенка та 10 співробітників художнього персоналу з 7 серпня знаходяться на оплачуваному простої – в шести хористів виявлено коронавірус. Також на самоізоляцію пішли ті, хто був в безпосередньому контакті з носіями.

Про це розповів журналістам 12 серпня генеральний директор – художній керівник ХНАТОБ Олег Орищенко, повідомив кореспондент Харків Times.

Востаннє перед цим хор виступав 30 липня хору на літньому майданчику театру – виконував “Глорію” Вівальді. 6 серпня був запланований концерт хора на камерный сцены, але коли стало відомо про виявлення коронавірусу в двох протестованих хористів, його відмінили, а артистів відправили по домівках. Пізніше стало відомо про ще чотирьох захворілих, а взагалі на лікарняному знаходяться 29 людей – в інших наразі діагностовано ОРВІ. Вік захворілих – від 30 до 60 років, всі вони знаходяться вдома під наглядом сімейних лікарів. “Ми всіх плануємо на 14-й день самоізоляції направити через сімейних лікарів на тестування, і ті, хто здорові, зможуть приступити до роботи”, – зазначив Орищенко.

Оркестр, балет і солісти на сьогоднішній день працюють – всього у колективі театру 758 людей. Виступи проходять на камерній сцені і на літньому майданчику. “Велику залу ми тримаємо у резерві – якщо буде негода на вулиці. Уже у нас таке було з балетом, коли пішов дощ, і майже 350 людей перейшли дивитися цей концерт у велику залу”, – сказав Орищенко. За його словами, приміщення театру обробляють дезинфікуючими засобами тричі на день, а глядачів у Великій залі розсаджують через одного у шаховому порядку.

14 серпня на камерній сцені відбудеться концерт солістів оперної трупи “Шедеври класичної музики”, а на 5 вересня заплановано відкриття нового театрального сезону.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 13 серпня виявлено 5378 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 209 з яких – за минулу добу.

За кількістю хворих за добу Харків випередив Київ.