Міськрада незаконно закупила в комунального підприємства послуг на 200 млн грн. – прокуратура

Фото: 2day.kh.ua

Харківська місцева прокуратура №3 подала до суду позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету одного з департаментів Харківської міської ради, а також про визнання недійсним договору про закупівлю робіт з ремонту вулично-дорожньої мережі Харкова вартістю понад 200 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За словами в.о. керівника місцевої прокуратури Ксенії Мірошник, під час моніторингу електронної системи державних закупівель Prozorro було встановлено, що департамент міськради провів процедуру закупівлі таких робіт за кошти місцевого бюджету. Переможцем тендеру було визнано комунальне підприємство, підпорядковане цьому департаменту, з яким у березні й уклали договір на загальну суму понад 200 млн гривень.

“Вказану закупівлю проведено з порушенням вимог ст. ст. 1, 3, 11, 17 Закону України “Про публічні закупівлі”, а саме замовник та переможець торгів є пов’язаними особами “, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Як повідомляв Харків Times, у лютому Харківська місцева прокуратура № 1 направила до господарського суду Харківської області позовну заяву про визнання незаконним та скасування рішення тендерного комітету та визнання недійсним договору про закупівлю послуг з обслуговування та ремонту транспортної інфраструктури міста на 41 млн гривень.