Кривдник поліцейського може сісти на шість років

The Kyiv patrol police take oath on July 4, 2015.

Поліція повідомила 30-річному мешканцю села Лук’янці Харківського району області про підозру в тому, що у травні 2018 року він завдав травми поліцейському, який виконував свої посадові обов’язки (ч. 2 ст. 345 КК). Також чоловіка підозрюють у хуліганстві (ч. 3 ст. 296) та грабежі (ч. 2 ст. 186).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Як встановили правоохоронці під час досудового розслідування, що тривало більше двох років, 9 травня 2018 року двоє поліцейських групи реагування патрульної поліції Липецького відділення поліції виїхали в село Лук’янці “з метою перевірки осіб, які перебувають під адміністративним наглядом”.

Після прибуття на місце поліцейські виявили там “15 чоловік, які поводилися агресивно та вчиняли протиправні дії відносно водія автомобіля Porsche Cayenne”.

Коли прибулі поліцейські втрутилися у конфлікт і намагалися його припинити, один з учасників подій “почав нецензурною лайкою ображати правоохоронців”. Також чоловік “вдарив кулаком в область грудної клітини” одного з поліцейських, вилив на нього пиво з пляшки, зірвав спеціальний жетон і “наніс удар ногою в задню частину колінного суглобу, внаслідок чого працівник поліції втратив рівновагу та впав на землю”. А коли напарник допоміг потерпілому піднятися та дійти до службової машини, дебошир “підбіг до автівки та з розбігу вдарив по відкритій пасажирській двері, яка в свою чергу вдарила по нозі постраждалого”.

Якщо провину підозрюваного у всіх цих правопорушеннях буде доведено в суді, йому загрожує до шести років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, 6 червня суд заарештував 42-річного харків’янина, який напередодні, 5 червня, розпорошив газовий балончик в обличчя поліцейському.