У Харківській області госпіталізовано 518 пацієнтів з COVID-19, з них – семеро дітей

Фото: suspilne.media

У Харківській області за станом на 11 серпня госпіталізовані 518 пацієнтів з COVID-19. Сім хворих дітей проходять лікування в обласній дитячій інфекційній лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Більше половини хворих, 265 осіб перебувають на лікуванні в обласній інфекційній лікарні, розповів заступник директора Департаменту охорони здоров’я ХОДА Геннадій Бондарчук. 12 з них – в реанімації, четверо підключені до апаратів ШВЛ.

«Також 7 пацієнтів-дітей перебувають в обласній дитячій інфекційній лікарні, 86 хворих – в диспансері радіаційного захисту населення, – зазначив Геннадій Бондарчук. – Інші пацієнти знаходяться в медичних установах, визначених опорними, міста Харкова та районів області».

Він додав, що готується проект створення нового реанімаційного відділення в обласній клінічній інфекційній лікарні. Відділення буде відповідати всім сучасним нормам і розраховане на 20 ліжок.

За словами Геннадія Бондарчука, з початку пандемії COVID-19 в Харківській області захворіли 404 медичних працівника, більшість з яких вже одужали.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 11 серпня виявлено 5030 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 129 з яких – за минулу добу.

З початку пандемії в області померли 146 хворих на коронавірус, двоє з них – за минулу добу. З початку серпня померли 18 хворих.