Піде під суд екс-керівник одного з управлінь ГФС за нанесення збитку на 3 млн грн

Фото: khar.gp.gov.ua

У справі про нанесення державі збитків більш ніж на три мільйони гривень повідомили про підозру колишньому керівнику одного з управлінь ГФС України.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

У поле зору правоохоронних органів підозрюваний потрапив в січні 2017 року, коли виніс лист-застереження товариству з обмеженою відповідальністю. У зазначеному документі суму бюджетного відшкодування ПДВ підприємству в розмірі понад 4 млн грн визнано ризиковою в повному обсязі, незважаючи на те, що ТОВ виграло два адміністративних справи в суді, і відомості про це були в Єдиному реєстрі судових рішень.

На думку слідства, дії чиновника підпадають під ч 3 ст 365 КК (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Крім цього під слідством у справі про збиток на суму понад 3 млн грн знаходяться два харківських податківця. Начальник одного з відділів головного управління ДПС в Харківській області навмисне не вносив до податкової бази даних відомості про прийнятих судом рішеннях про стягнення з держбюджету на користь ТОВ суми бюджетного відшкодування ПДВ в розмірі понад 4 млн грн. Відповідно, зазначені рішення не виконувалися. А його керівник не проконтролював їх виконання.

“Загальна сума збитків, завданих державі діями зазначених посадових осіб, складає більше 3 млн грн”, – розповіли в прокуратурі.

Особі, яка займала керівну посаду в ГУ ДПС в Харківській області повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК). Начальнику одного з відділів ГУ ДПС в Харківській області – за фактом умисного перешкоджання виконанню постанови суду, що вступив в законну силу, що заподіяло істотну шкоду державним інтересам (ч. 3 ст. 382 КК).

Як повідомляв Харків Times, харківських податківців підозрюють у завданні збитків державі на 2,7 млн ​​гривень.