У центрі Харкова пройшла акція на підтримку протестів у Білорусі (фото)

Фото: Харків Times

Кілька десятків активістів провели увечорі 10 серпня на майдані Свободи у Харкові акцію на підтримку протестів та проти поліцейського терору у Білорусі.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Перед початком акції звучали білоруські пісні. Мітингувальники тримали в руках білоруські прапори, плакати з написами “Stop диктатура”, “Сябри, ми з вами”, “Жыве Беларусь” та інші.

Учасники акції виступали в режимі “вільного мікрофона”.

“Відбулася дуже проста річ, яка є кінцем будь-якого диктатора. Всі люди побачили, що ними править закінчений м..к, ідіот, який підчас всесвітньої епідемії коронавірусу закликав пити горілку, грати у футбол і так далі. Ми всі хвилюємося за коронавірус, але нам таку-сяку інформацію дають. А уявіть, як білоруси це пережили – а  вони знали, що їм брешуть тотально. Це було останнім моментом. Другий момент – люди, які бували раніше у Білорусі, згадують про це як про такий заповідник совка, дивовижний для нас. Це жахливо. І це постійний страх – страх тотальний, страх просто щось казати вголос… Можливо, білоруси на вільних виборах вирішать, що вони хочуть бути з росіянами – я такого не виключаю. Але якщо вони це вирішать вільно – це теж має право на існування, тому що це буде їхній вільний вибір. А зараз вибору немає жодного – зараз є лише м..к при владі, який вирішив залити країну кров’ю. Це дуже погано – коли ти не можеш нічого змінити у своїй країні. І звичайно, душею, своїми почуттями ми – з ними”, – сказав один з координаторів Харківського Євромайдану Ігор Рассоха.

Одна з активісток, виступаючи під час мітингу, розірвала портрет президента Республіки Біларусь Олександра Лукашенка.

Акцію організували представники громадських організацій “Світанок”, Харківського Євромайдану та партії “Демократична сокира”.