Кабмін до кінця літа закрив пункти пропуску на адмінкордоні з Кримом

Фото: delo.ua

8 серпня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України було прийнято рішення про тимчасове припинення діяльності всіх пунктів пропуску на адмінкордоні з тимчасово окупованоїю автономною республікою Крим.

Про це Харків Times дізнався  з повідомлення прес-служби Кабміну.

Згідно з повідомленням пункти в’їзду зупинять роботу з 8:00 9 серпня до 8:00 30 серпня. Виняток зроблено для декількох категорій громадян і їх сімей.

В’їхати і виїхати з материкової України в Крим зможуть наступні категорії громадян:

— місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або м. Севастополі, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в’їзд на тимчасово окуповану територію АР Крим;

— місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або м. Севастополя та які дали згоду на самоізоляцію протягом 14 днів з використанням електронного сервісу «Дій вдома» з моменту перетину КПВВ, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд з тимчасово окупованої території АР Крим;

— осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території АР Крим, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

Також у розпорядженні зазначається, що виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та в’їзд на неї громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням Голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.