Головним по ЖКГ області став кандидат в раду громадського контролю при ДБР

Фото: скрин видео

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер призначив директором Департаменту ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу ХОДА Дмитра Мирного.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження № 167-к від 7 серпня, яке було опубліковано на сайті ХОДА.

“За результатами відбору з призначення на вакантну посаду державної служби категорії “Б” – директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу укласти контракт про проходження державної служби на час дії карантину …. з Мирним Дмитром Володимировичем”, – йдеться в документі.

Дмитро Мирний прийшов на зміну Сергію Магдисюку, який пропрацював на цій посаді п’ять років.

Новий глава ЖКГ області навесні цього року подавав документи на участь в конкурсі до ради громадського контролю при Державному Бюро розслідувань (ДБР). Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті ДБР від 16 травня 2020 року.

Згідно з опублікованою на сайті ДБР біографії Мирного, в 2012 році він закінчив Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого за спеціальністю «Правознавство» та здобув кваліфікацію юриста «Магістр».

Найбільш тривалий період у трудовій біографії Мирного пов’язаний з його діяльністю в Асоціації підтримки будинків ЖК, ББК і ОСББ в Харкові. Він став учасником Асоціації ще в 2010 році, під час навчання в академії. І працював там юристом на громадських засадах по 2106 рік. За інформацією міськради, в 2013 році Мирний обіймав в мерії посаду начальника відділу по створенню ОСББ Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ.

У 2017 році, згідно з біографією Мирного, він пішов на підвищення – став помічником керівника з питань створення ОСББ, Асоціації підтримки ЖК, ЖБК та ОСББ у Харкові. І перебував на цій посаді на момент подачі документів на конкурс до ДБР.

У березні 2018 року Мирний став учасником робочої групи з Бюджету участі при Харківській міськраді. За інформацією міськради, робоча група повинна координувати найбільш перспективні проекти з розвитку міста, зареєстровані на Порталі харків’янина. На реалізацію цих проектів з бюджету міста в 2018 році виділялося 50 млн грн.

На позачергових виборах до Верховної Ради України в 2019 році, Дмитро Мирний балотувався за списками партії “Опозиційний блок”. Очолював список партії Євген Мураєв. Під третім номером у списку був Геннадій Кернес.

Як повідомляв Харків Times, 10 червня глава ХОДА Олексій Кучер підписав розпорядження про звільнення директора одного з департаментів ХОДА. На цей раз «за згодою сторін» з посади пішов директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Сергій Магдисюк.