Затриманому на хабарі в 1,32 млн грн чиновнику ХОДА призначили вдвічі меншу заставу

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід директору Департаменту капітального будівництва Харківської обладміністрації Андрію Винниченку, затриманому на хабарі в розмірі 1,32 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Суд відправив чиновника під варту з можливістю вийти під заставу в розмірі 630 тис. грн.

“6 серпня 2020 по клопотанню прокурора САП і детективів НАБУ слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід директору одного з департаментів облдержадміністрації, викритому в отриманні 1,32 млн гривень неправомірної вигоди. Так, суддя частково задовольнив клопотання і застосував до чиновника Харківської ОДА запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 300 прожиткових мінімумів, а саме 630 600 гривень “, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 серпня за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

За даними НАБУ, Винниченко вимагав 1,32 млн грн неправомірної вигоди за підключення електроустановок приватного підприємства до електричних мереж.

Винниченко повідомили про підозру у вчиненні злочинів за кількома статтями КК: ч.2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство) ч.2 ст. 15 в., Ч.4 ст.27; ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 (закінчений замах на пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди посадовій особі).