У Харкові поліцейські врятували чоловіка від самогубства (відео)

У Харкові поліцейські врятували чоловіка від спроби самогубства. Під час врегулювання ситуації чоловік зробив постріл зі стартового пістолету у бік патрульних. Один з поліцейських отримав опік руки, коли намагався відібрати зброю у правопорушника.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

6 серпня близько 23:00 до чергової частини Московского відділу поліції надійшло повідомлення від оператора 102 про те, що на вулиці Гвардійців Широнінців чоловік висловлює наміри скоїти самогубство. При собі він має ніж та пістолет.

Першими на місце події прибули патрульні. Вони виявили чоловіка в інвалідному візку, який заявив про намір вкоротити собі віку. Коли поліцейські спробували наблизитись до нього, щоб відібрати зброю, чоловік здійснив постріл із стартового пістолету в бік патрульного. В результаті поліцейський отримав опік руки. Потім чоловік дістав ніж та заявив, що нікого до себе не підпустить, а якщо хтось спробує до нього підійти – вкоротить собі віку (як пишуть в соцмережах, висловлював намір порізати собі вени –  Харків Times).

“Після нетривалих перемовин правопорушник здався поліції. Зброю – стартовий пістолет – вилучено. Встановлено, що наміри звести рахунки із життям чоловік висловлював у соціальній мережі та повідомляв, що причиною його вчинку є нерозділене кохання”, – йдеться у повідомленні.

Слідчі кваліфікували дії зловмисника за ч.2 ст. 345 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу). Відповідно до санкції статті, правопорушнику загрожує до п’яти років позбавлення волі. Чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу.