У Харкові не обмежуватимуть рух транспорту через внесення до “червоної” зони – Кернес

Фото: Харків Times

У зв’язку з внесенням Харкова до “червоної” зони через зростання рівня захворюваності на коронавірус, зупиняти метрополітен і наземний громадський транспорт у місті не будуть, заявив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

“Жодних обмежень щодо транспорту в Харкові вводитися не буде. І це не моє передвиборче гасло, а нормальне ставлення до харків’ян і забезпечення їхнього комфортного життя у місті”, – підкреслив мер.

Рішення про визначення статусу “червоної” зони для Харкова було ухвалене сьогодні на засіданні державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зараз на інтерактивній карті Центру громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я, крім Харкова, у “червоній” зоні також знаходяться по одному району в Рівненській і Чернівецькій областях.

“Червона” зона передбачає зупинку громадського транспорту, закриття освітніх установ, ресторанів, торгово-розважальних центрів тощо.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 7 серпня виявлено 4527 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 146 з яких – за минулу добу.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, Харківська область шість днів поспіль демонструє перевищення показників рівня захворюваності та динаміки захворюваності.

За кількістю хворих коронавірусною інфекцією COVID-19 Харківська область вийшла на сьоме місце в країні, випередивши Волинську та Київську області.

З початку пандемії станом на 7 серпня в Харківській області зареєстрували 139 летальних випадків серед пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19. Троє хворих померли за минулу добу.