Кучер пояснив причини високої смертності серед пацієнтів з COVID-19

Фото: kharkivoda.gov.ua

Виявлення коронавірусної хвороби на пізньому етапі – причина високої смертності серед пацієнтів з COVID-19 в Харківській області.

Про це в п’ятницю, 7 серпня, заявив глава Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер, повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу ХОДА.

За словами очільника області, ситуація із захворюваністю на COVID-19 залишається напруженою.

«Необхідно пояснити, чому ми кожного дня маємо по 140-150 захворілих. Зараз ми робимо вдвічі-втричі більше тестів, ніж раніше. За вчора було протестовано майже 2 тисячі людей, тоді як кілька тижні тому ми робили по 400 тестів. Зараз наші лабораторії увімкнули всі потужності, щоб на ранньому етапі виявляти захворілих. У нас була висока смертність через те, що ми виявляли хворобу на пізньому етапі. Люди звертались пізніше, епідрозслідування проводили повільніше», – пояснив Олексій Кучер.

Він зазначив, що переважна кількість хворих на коронавірус – це жителі міста Харкова.

«Хочу сказати, що основну цифру захворілих, на жаль, робить місто Харків. Зрозуміло, що це є логічним, адже щільність населення тут найбільша, якщо взяти весь регіон. Принагідно звертаюсь до наших жителів: все ж таки необхідно дотримуватись карантину, тому що ситуація, яку ми маємо, прямо залежить від власного ставлення кожного громадянина», – наголосив очільник ХОДА.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області станом на 9:00 7 серпня виявлено 4527 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 146 з яких – за минулу добу.

З початку пандемії станом на 7 серпня в Харківській області зареєстрували 139 летальних випадків серед пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19. Майже половина хворих (55 пацієнтів) померли в липні-серпні.

За кількістю хворих коронавірусною інфекцією COVID-19 Харківська область вийшла на сьоме місце в країні, випередивши Волинську та Київську області.