У Харкові “швидка допомога” скасувала закупівлю на 2,4 млн грн

Фото: ХарківTimes

КНП Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» скасувало процедуру закупівлі загальною очікуваною вартістю 2,4 млн грн.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Північно-Східного офісу Держаудітслужби.

Згідно з повідомленням, закупівлю скасували тому, що аудитори знайшли порушення в процедурі її проведення. Крім цього була скасована закупівля КП «Зміїв-сервіс» загальною очікуваною вартістю 2,2 млн грн.

Також повідомляється, що за I півріччя 2020 року співробітники Північно-Східного офісу Держаудітслужби провели моніторинг 194 процедур закупівлі на загальну суму 1,7 млрд грн. У 94% або в 189 процедурах були виявлені порушення на загальну суму 1,6 млрд грн. Суть всіх встановлених порушень в тому, що замовник не відхиляв пропозиції, що не відповідають умовам закупівлі.

Аудитори домоглися скасування менше 10% закупівель з порушеннями

“Через виявлені порушення відмінено торги та розірвано договори за 15 процедурами закупівель очікуваною вартістю 350 млн грн.З”, – розповіли в Держаудітслужбі.

Також, за результатами проведених моніторингів закупівель протягом січня-червня 2020 року, дві посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про закупівлі.

Про це Харків Times, глава Харківської обласної адміністрації Олексій Кучер підписав розпорядження про проведення внутрішнього аудиту комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».