У Харкові неподалік аеропорту намагалися викрасти людину

Иллюстративное фото: informator.zp.ua

На вулиці Аерофлотській біля будинку № 14 близько 15:30 зловмисники влаштували сварку з чоловіком та намагались насильно посадити його до салону автомобіля.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Повідомлення про подію надійшло до Слобідського відділу поліції від перехожого.

За допомогою громадян один зі зловмисників був затриманий на місці злочину. 36-річному потерпілому надали необхідну допомогу. Інші троє невідомих сіли в автомобіль та поїхали з місця події у невідомому напрямку. Через деякий час працівники поліції затримали ще одного нападника.

“У скоєнні злочину працівники поліції викрили 35 та 39-річного чоловіків. Вони затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Інші зловмисники наразі встановлюються”, – йдеться у повідомленні.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу (незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Раніше агентство УНН повідомило з посиланням на джерело у правоохоронних органах, що викраденню людини запобігли перехожі.

“Двоє чоловіків намагалися силою посадити до авто ВАЗ-2110 третього – жителя Харкова 1984 року народження, надівши йому на руки кайданки. Свої дії вони пояснили тим, що останній заборгував їм гроші. Однак свої плани нападники реалізувати не змогли, адже люди, які стали свідками події, не дозволили їм цього”, – йдеться у повідомленні. Після звернення до правоохоронців поліція викрила та затримала двох підозрюваних у нападі.