СБУ затримала у Харкові торговця боєприпасами (фото)

Фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України 6 серпня затримали у Харкові громадянина України, який торгував боєприпасами.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

“Оперативники спецслужби встановили, що 50-річний мешканець Луганської області у серпні прибув до Харкова, щоб незаконно продати бойові гранати “Ф-1” та набої до автомату Калашникова. За даними слідства, зловмисник готувався реалізувати ці засоби ураження представникам кримінальних кіл”, – йдеться у повідомленні.

Співробітники СБУ затримали луганчанина під час спроби збуту боєприпасів біля відділення одного з операторів поштового зв’язку у Харкові (у соцмережах писали, що затримання відбулося біля відділення “Нової пошти” на Баварії –  Харків Times). У затриманого вилучено 10 бойових гранат “Ф-1” та 60 набоїв калібру 7,62 мм до АК-47.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), та обрання стосовно нього судом запобіжного заходу.

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення джерел потрапляння військових засобів ураження у некерований обіг.

Викриття та документування протиправної діяльності відбувалося спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури № 2.

Прес-служба Нацполіції області повідомила, що чоловік незаконно завіз зброю та боєприпаси з території Операції об’єднаних сил. Гранати та набої, вилучені при затриманні, він збув за 5,6 тис. гривень.