Правоохоронці повідомили про підозру затриманому за хабар директору департаменту ХОДА

Фото: НАБУ

Детективи Національного антикорупційного бюро за процесуального керівництва Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру директору Департаменту капітального будівництва Харківської обладміністрації Андрія Винниченко, затриманого на хабарі в розмірі 1,32 млн грн.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення НАБУ.

“Слідство встановило, що посадовець ОДА, який в минулому обіймав посаду в управлінні ПЕК Харківської області, вирішив переконати особу, яка діяла від імені ТзОВ, яке потребувало приєднати свої електроустановки до мереж, надати неправомірну вигоду нібито з метою її подальшої передачі керівництву АТ “Харківобленерго”, – йдеться у повідомленні.

Вартість послуг із підключення чиновник оцінив із розрахунку 2200 грн за кожен із 600 кВт потужностей. Його викрито одразу після отримання 1,32 млн грн неправомірної вигоди.

Винниченка підозрюють у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 (закінчений замах на шахрайство); ч.2 ст. 15 ст., ч.4 ст.27; ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 369 (закінчений замах на пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 серпня за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

За даними НАБУ, Винниченко вимагав 1,32 млн грн неправомірної вигоди за підключення електроустановок приватного підприємства до електричних мереж.