Війна в Україні: три обстріли, втрат немає

Станом на ранок 5 серпня ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. На ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

“Минулої доби збройні формування Російської Федерації здійснили 3 провокативні поодинокі постріли в бік українських позицій. Зокрема вночі противник один раз вистрілив з ручного протитанкового гранатомету неподалік населеного пункту Піски. А пізніше, поблизу Майорського ворог спробував спровокувати наших воїнів одним пострілом з підствольного гранатомету. Таку ж тактику застосував і біля Луганського”, – йдеться в повідомленні.

Українські воїни у відповідь на провокативні дії противника вогонь не відкривали. Бойових втрат і поранень серед українських захисників немає.

Від початку поточної доби на ділянках відповідальності українських підрозділів з боку збройних формувань РФ було зафіксовано один обстріл. Так, двома пострілами з підствольного гранатомету противник провокував наших воїнів поблизу Шумів. Проте вогонь у відповідь українські захисники не відкривали.

Також повідомляється, що Об’єднані сили беруть активну участь в житті мешканців прифронтових населених пунктів і всіляко допомагають їм.

За сприяння представників цивільно-військового співробітництва триває відновлення електропостачання в селах Травневе та Гладосове, які через бойові дії тривалий час були відрізані від електроживлення. В частині Травневого вже відновили мережу. Роботи по електропостачанню тривають.

Окрім цього, Командування Об’єднаних сил спільно з координаторами Благодійної організації «Пліч-о-пліч» та керівництвом Луганської обласної державної адміністрації надали чергову допомогу жителям села Смолянинове Луганської області, які постраждали внаслідок пожежі.

Зокрема, для усіх учнів Смолянинівської школи військовослужбовці привезли шкільне приладдя, рюкзаки, книги, підручники, одяг, тощо. А найменшим діткам військові подарували ще й іграшки та смаколики.