Затримання директора департаменту ХОДА за хабар не пов’язане з його роботою в обладміністрації – Кучер

Фото: НАБУ

Нічні обшуки в будівлі Харківської обласної держадміністрації і наступне за цим затримання директор Департаменту капітального будівництва ХОДА Андрія Винниченко на хабарі в розмірі 1,32 млн грн не пов’язані з його діяльністю на посаді керівника підрозділу обладміністрації.

Так прокоментував епізод з корупцією в обладміністрації глава ХОДА Олексій Кучер у своєму Telegram-каналі, повідомляє Харків Times.

“Хочу підкреслити: згідно з попередніми даними слідчих органів, епізод з неправомірною вигодою – шлейф з «минулого життя» чиновника, коли він перебував у структурі обленерго і не займав ніяких посад в ХОДА. З діяльністю затриманого в ХОДА та виконанням ним своїх посадових обов’язків вчорашній епізод ніяк не пов’язаний”, – повідомив глава області.

Він нагадав, як в лютому цього року на нараді з силовиками заявив, що двері ХОДА відкриті для правоохоронців для боротьби з корупцією.

“П’ять попередніх років будівля ХОДА була табуйованою для силовиків, але саме тепер, завдяки нашим спільним зусиллям, корупціонерам стане дискомфортно в цих стінах. Особливо тим, які ззовні занесли в ХОДА свій досвід хабарництва”, – зазначив Олексій Кучер.

І додав, що порушник повинен буде понести покарання, якщо його провину доведе суд.

Як повідомляв Харків Times, в ніч з 3 на 4 серпня за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

За даними НАБУ, Винниченко вимагав 1,32 млн грн неправомірної вигоди за підключення електроустановок приватного підприємства до електричних мереж.