У Харкові попрощалися з екс-радником міністра МВС

Фото: Нацполіція Харківської області

У Харкові попрощалися з колишнім радником міністра внутрішніх справ України Олександром Сиротою. Серце Олександра Валерійовича зупинилося 2 серпня на 57 році життя.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

“Нажаль, тяжка хвороба забрала життя цієї доброї та поважної людини. Завжди усміхнений, в доброму гуморі, щирий та доброзичливий, готовий в будь-яку мить прийти на допомогу. Таким ми запам’ятаємо Олександра Валерійовича назавжди… “, – йдеться в некролозі.

Співробітники Нацполіціі в Харківській області висловлюють щирі співчуття рідним і близьким Олександра Сироти.

Редакція Харків Times приєднується до співчуттів рідним та близьким Олександра Валерійовича.

Олександр Сирота народився в Харкові, закінчив Харківський інженерно-педагогічний інститут. У березні 2005 року був призначений на посаду помічника міністра внутрішніх справ України як представник міністра в Харківській області. Олександр Валерійович брав активну участь у всіх заходах міліцейських підрозділів, допомагав відбирати кадри до лав міліції, працюючи першим заступником голови Центральної атестаційної комісії УМВС України в Харківській області. З огляду на багатий життєвий досвід Олександра Валерійовича, його принципову громадянську позицію і відповідальне ставлення до проблем людей, начальник міліції доручив йому керувати особистою виїзною громадською приймальнею. Олександр Сирота відвідав кожен куточок Харківської області, поспілкувався з усіма, кому були потрібні захист і допомога у вирішення складних правових питань.

У 2015 році Олександр Валерійович активно включився в роботу з реформування міліції, неодноразово відвідував зону проведення АТО, був справжнім патріотом і відданим соратником харківської поліції. Постійно підтримував ділові відносини з народними депутатами України, обласною держадміністрацією, органами місцевого самоврядування, керівниками інших відомств, засобами масової інформації.

Він також плідно співпрацював з громадськими організаціями, був редактором газети «Вартові правопорядку», яка розповідала про нелегкі будні поліції.

За сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків Олександр Сирота був неодноразово заохочений відомчими нагородами МВС України та ГУ МВС України в Харківській області, Харківської обласної державної адміністрації та Харківської обласної ради.