Директора Департаменту капітального будівництва ХОДА затримали за хабар

Фото: НАБУ

В ніч з 3 на 4 серпня за підозрою в корупції був затриманий директор Департаменту капітального будівництва Харківської обласної держадміністрації Андрій Винниченко.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА з посиланням на першого заступника губернатора Тетяну Єгорову-Луценко.

“Факт затримання директора департаменту капітального будівництва ХОДА підтверджуємо. Наша позиція – нульова толерантність до корупції. Глава ХОДА неодноразово підкреслював, що відкрив облдержадміністрацію для правоохоронних органів. Якщо затриманий винен, він буде нести відповідальність, передбачену законодавством”, – процитували в прес-службі заяву чиновниці.

За даними соцмереж, Винниченко вимагав хабар в розмірі 1,3 млн грн.

В обладміністрацію він прийшов працювати на початку квітня цього року з “Харківобленерго”. Винниченко як переможець конкурсу був призначений на посаду начальника Управління паливно-енергетичного комплексу ХОДА з випробувальним терміном в один місяць і окладом згідно штатного розкладу. Відповідне розпорядження глава ХОДА підписав 8 квітня цього року.

В кінці липня Винниченко пішов на підвищення – очолив Департамент капбудівництва обладміністрації.

У декларації про доходи чиновник вказав, що йому належать чотири квартири в Харкові. Одна з них площею 118 кв.м. вказана, як об’єкт незавершеного будівництва. Ще одна квартира на 114 кв.м. в Харкові записана на дочку чиновника.

Також Винниченко вказав в декларації, що йому належать автомобілі Audi Q7 і Mercedes S-500, дві пари елітних годинників. і 15 біткойнів. Згідно з декларацією, чиновник має готівкою $ 30 тисяч, 18 тисяч євро, 385 тисяч гривень. Його зарплата за 2019 рік склала 114 тисячі грн.

Читайте також: