Піде під суд чиновник Регіонального офісу водних ресурсів, затриманий за хабар в 135 тис. грн

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні одного з керівників Регіонального офісу водних ресурсів в Харківській області, який вимагав і отримав хабар в розмірі 135 тисяч гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Із заявою на правомірні дії чиновника до правоохоронців звернувся чоловік. За його словами, чиновники Регіонального офісу водних ресурсів вимагають гроші за підписання договорів про розпорядження (оренда і користування) майном зазначеної державної установи.

3 квітня цього року під час отримання хабара був затриманий один з керівників Регіонального офісу водних ресурсів. Розслідування за фактом отримання хабара проводилося за ч. 3 ст. 368 КК (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі службовою особою, яка займає відповідальне становище). Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times3 квітня у Харкові затримали посадовця Регіонального офісу водних ресурсів на хабарі 135 тис. грн.

Дергачівський районний суд обрав затриманому за хабар в 135 тис. грн чиновнику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. В якості альтернативи суд визначив можливість внесення застави – 840 тис. грн.