Кучер призначив першого заступника голови ХОДА

Фото: Тетяна Єгорова Луценко/Facebook

Посаду першого заступника голови Харківської обласної державної адміністрації зайняла Тетяна Єгорова-Луценко.

Про це Харків Times дізнався з розпорядження за підписом Олексія Кучера від 31 липня, опублікованому на сайті ХОДА.

“Призначити Єгорову-Луценко Тетяну Петрівну з 3 серпня 2020 на посаду першого заступника голови обласної державної адміністрації, з посадовим окладом згідно зі штатним розкладом”, – йдеться в документі.

За десять днів до підписання Кучером розпорядження про призначення віце-губернатора області, кандидатуру Єгорової-Луценко погодили в Кабміні.

Раніше посаду першого зама глави ХОДА займав Віталій Погосян. Він звільнився за згодою сторін в квітні, відпрацювавши на займаній посаді приблизно два з половиною місяці.

Довідка: 36-річна Тетяна-Єгорова Луценко 2016 році захистила кандидатську дисертацію в НПУ ім. Ярослава Мудрого на кафедрі екологічного права.

З грудня 2017 по грудень 2019 була керівницею Головного територіального управління юстиції в Харківській області.

У березні 2019 роки Тетяна-Єгорова Луценко як самовисуванка балотувалася до Верховної Ради по 179 округу (Харківська область). Посіла третє місце, набравши 3,03% голосів. Переможцем стала колишня глава Харківської обладміністрації Юлія Світлична, яка набрала 77,54% голосів.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові два рази влаштовували мітинги під ХОДА, протестуючи проти призначення шанувальниці «русского мира» Мураєвої до ХОДА.