Turkish Airlines знову літає зі Стамбула до Харкова

Фото: Kharkiv Airport / Facebook

Turkish Airlines після перерви тривалістю 4,5 місяці відновила прямі регулярні рейси зі Стамбула до Харкова.

Про це Харків Times дізнався з публікації avianews.com.

Перший літак турецького авіаперевізника прибув в Україну з завантаженням 67% і вилетів назад без єдиного вільного місця.

Turkish Airlines буде літати до Харкова чотири рази на тиждень за змішаним розкладом. По понеділках і п’ятницях авіакомпанія буде виконувати рейси ввечері, по середах і неділях – вранці. Це дозволить розширити число можливих стикувань в Стамбулі для рейсів з Харкова і до Харкова.

У липні Turkish Airlines відновила польоти зі Стамбула до Києва, Львова та Одеси. 2 серпня авіакомпанія також повернеться на маршрути Стамбул-Запоріжжя і Стамбул-Херсон.

З Харкова Turkish Airlines пропонує стикування в Стамбулі до курортних міст Туреччини – Даламана, Анталії, Бодрума, Ізміра і Аланії. Час між рейсами складає від 1 години 40 хвилин до 4,5 годин.

Також пасажири можуть вилетіти в міста Америки, проте дані стикування доступні не в усі дні.

Серед доступних аеропортів США є Нью-Йорк, Бостон, Сан-Франциско, Лос-Анджелес, Чикаго, Вашингтон, Майамі, Атланта, Х’юстон. Час пересадки складає від 1 години 5 хвилин до 3 годин 5 хвилин в залежності від напрямку. На даний момент Стамбул є єдиним хабом, через який можна вилетіти з України до США більшості володарів американських віз. Це пов’язано з тим, що президент США Дональд Трамп ще навесні заборонив поїздки в США більшості іноземців з аеропортів Шенгенської зони або з пересадкою в таких аеропортах.

По дорозі з США в Україну при плануванні тривалої пересадки пасажири можуть пройти ПЛР-тестування на коронавірус в аеропорту Стамбула. Оскільки США входить в червону зону за класифікацією МОЗ України, все прибувають в Україну з цієї країни, в тому числі з пересадкою, повинні відправитися на 14-денну самоізоляцію. Звільняються від неї ті, хто пройде ПЛР-тестування з негативним результатом в Україні або надасть довідку про проходження ПЛР-тестування, зробленого за кордоном не більше ніж за 48 годин до перетину кордону України.