У Харкові батько і син чотири роки підробляли свідоцтва про реєстрацію авто

Фото: vesti.dp.ua

Слідчі харківської поліції завершили розслідування і передали справу до суду щодо злочинної групи, яка протягом декількох років займалася виготовленням фальшивих документів. Зловмисники підробили свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів на 18 автомобілів і 3 посвідчення водія з фальшивими захисними голографічними елементами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Під час досудового розслідування встановлено, що групу організував в 2016 році 28-річний харків’янин. Чоловік не мав постійного заробітку, але володів знаннями про порядок придбання, користування і розпорядження транспортними засобами. До групи також увійшов його батько, який згодом став соорганізітором, приятель і невстановлені слідством особи.

30 червня цього року одному з організаторів повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2, ч. 3 ст. 199 КК (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів), ч. 2 ст . 28 КК (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів)

31 липня досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо чоловіка закінчено, йому вручено обвинувальний акт по ч. 3 ст. 199, ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, направлено до суду.

Матеріали досудового розслідування щодо двох інших встановлених учасників виділено в окреме кримінальне провадження; особи, причетні до злочину, оголошені в розшук.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові затримали старшого лейтенанта, інспектора Управління патрульної поліції, який продавав власникам авто підроблені свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу і таблички реєстраційних державних номерів для подальшого безперешкодного пересування на території України.