Суд зобов’язав підприємство сплатити мільйон гривень боргу за оренду землі

Фото: ztv.zp.ua

Господарський суд Харківської області задовольнив позов прокуратури щодо недобросовісного орендаря, який заборгував за оренду землі понад мільйон гривень.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказану ділянку площею 15,3 га вартістю 13 млн грн приватне підприємство взяло в оренду терміном на 25 років. Відповідний договір фірма уклала з Чугуївською міськрадою. За договором, орендар повинен облаштувати на ділянці зону стаціонарної рекреації, для розміщення та обслуговування кемпінгів, будинків відпочинку.

Розмір орендної плати становив 1% нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Однак з 2017 року орендар вносив орендну плату несвоєчасно і не в повному обсязі. В результаті накопичилася заборгованість понад мільйон гривень. Це стало підставою для направлення відповідного позову, який судом було задоволено.

Рішення суду поки не вступило в силу, оскільки ще не минув час для апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, рішенням Господарського суду Харківської області повернуто державі земельну ділянку водного фонду площею 110 га, розташовану на території Уплатнівської сільської ради Близнюківського району.