Харківська область – в зеленій зоні карантину: що це означає для мешканців

Фото: suspilne.media

Державна комісія з питань ТЕБ та НС на засіданні 31 липня визначила регіони за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19. Харківську область віднесли до «зеленої» зони карантину.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі обладміністрації.

Згідно з постановою Кабміну «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» зелена зона передбачає:

— перебування у громадських будівлях в масках або респіраторах;

— проведення масових заходів: не більше 1 людини на 5 квадратних метрів;

— кінотеатри із заповненістю на 50%;

— перевезення пасажирів тільки в межах сидячих місць.

У низці регіонів України запроваджено більш жорсткі обмеження. Так, до «червоної» зони потрапили Луцьк, Тернопіль та Кіцманський район Чернівецької області. Загалом до «червоної», «помаранчевої» та «жовтої» зон розповсюдження коронавірусу потрапили адміністративно-територіальні одиниці 8 областей України. Це стосується Вінницької, Волинської, Житомирської, Івано-Франківської, Закарпатської, Львівської, Тернопільської та Чернівецької областей.

Для визначення, до якої із зон належить той чи інший регіон, застосовували такі показники, як завантаженість у лікарнях не більше 50% ліжко-місць, середня кількість проведених тестів – не менш 24 на 100 тисяч населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування – не більше 11%, показник динаміки зростання випадків інфікування – не більше ніж 10%.

Зони визначатимуть щоп’ятниці, ознайомитись із епідемічною ситуацією в країні можна за посиланням.