Військові рятувальники провели навчання на озері в Чугуєві (фото)

Фото: Харківський національний університет Повітряних Сил імені Івана Кожедуба /Facebook

У навчальній авіаційній бригаді Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, яка дислокується в місті Чугуєві, триває планова підготовка екіпажів пошуково-рятувальних вертольотів і авіаційних рятувальників.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ХНУПС.

Мета навчань – відпрацювання навичок з пошуку і евакуації осіб, що терплять лихо під час авіаційних подій, техногенних катастроф та інших надзвичайних ситуацій.

В ході навчань десантування над сушею відпрацьовуються на аеродромі Чугуїв. Робота над водною поверхнею проводиться на Чугуївському озері, яке є постійним місцем проведення заходів підготовки військовослужбовців навчальної бригади відповідно до установчих документів аеродрому Чугуїв. Проведення навчань узгоджується з органами місцевої влади.

29 липня під час виконання польотів пошуково-рятувального вертольота Мі-8МТВ було виконано десантування авіаційних рятувальників за допомогою спускових пристроїв, безпарашутним та парашутним способом на сушу, безпарашутним та парашутним способом на воду, з відпрацюванням елементів надання допомоги тим, хто терпить лихо. Для забезпечення десантування на воду було виділено наряд по майданчику приводнення, акваторію Чугуївського озера, для безпечного виконання вправ, обмежено човнами з рятувальниками.

Повідомляється, що учасники навчань всі поставлені завдання виконали на відмінно.

За інформацією соцмереж, під час навчань на озері відпочивали цивільні. Поява вертольота над озером і висадка десанту в воду їх неабияк здивувала.