Нардеп Фельдман подав до суду на міськраду

Харківський народний депутат Олександр Фельдман подав до суду на Харківську міську раду, вимагаючи спростування інформації про свою участь у підпалі техніки на будівельному майданчику біля станції метро “Київська”, де розпочато будівництво дороги, що проходить через ринок “Барабашово”, який належить Фельдману. Фактично нардеп звинувачує у наклепі мера Харкова Геннадія Кернеса.

Про це Харків Times стало відомо з публікації Фельдмана у Facebook.

“Як я і обіцяв, подав до суду позов про захист честі й гідності з приводу поширеної Кернесом заяви про те, що нібито я організував підпал будівельної техніки”, – написав Фельдман.

Фельдман заявив, що не стане вимагати матеріальної компенсації, оскільки вважає, що “Кернес боягузливо сховався за Харківською міськрадою та підписав заяву її ім’ям”. У зв’язку з цим компенсацію довелося б “виплачувати з міського бюджету, тобто з кишені харків’ян”.

Він вимагає лише “спростування недостовірної інформації” та висловлює впевненість у тому, що доб’ється цього.

Як повідомляв Харків Times, 22 липня Харківська міськрада виступив із заявою, у якій безпосередньо назвала нардепа Олександра Фельдмана “головним вигодонабувачем зриву будівництва” дороги, що проходить через територію ТЦ “Барабашово”.

Адміністрація та підприємці ТЦ “Барабашово” прийняли спільну заяву, у якій заперечують причетність народного депутата Олександра Фельдмана (бенефіціара торгового центру) до підпалу автотехніки на будівництві дороги, яка має пройти через територію ТЦ.