Війна в Україні: окупанти здійснили один постріл з підствольного гранатомету

За минулу добу, 28 липня, підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано лише один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Шуми, постріл був неприцільним і ніс провокативний характер, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

“Втрат серед українських захисників, внаслідок ворожого пострілу, немає”, – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що 22 липня учасники засідання Тристоронньої контактної групи по врегулювання ситуації на Донбасі домовились про посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення з 27 липня.

Пізніше в ОБСЄ пояснили, що передбачає посилений режим припинення вогню на Донбасі. Зокрема, відкривати вогонь у відповідь на наступальні дії дозволяється лише, якщо його відкрили за наказом керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань бойовиків після безуспішної спроби використовувати координаційні механізми.

Крім того, після набуття чинності режимом припинення вогню на різні ділянки розташування відкриють доступ українським та іноземним журналістам, а штаб ООС відновить «практику інформування громадськості про поточну ситуацію через уповноваженого речника».

В штабі ООС наголошують, що заходи повного та всеосяжного припинення вогню, у разі порушення домовленостей противником та створення загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, не позбавляють українських воїнів відкривати вогонь у відповідь.