У Харківській області сім’ю госпіталізували з ботулізмом

Фото dnews.dn.ua

У Харківській області госпіталізовані в лікарню з ботулізмом дві родички, 1990 і 1976 року народження. Одна з хворих проживає в Харкові, інша в Краснограді.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного лабораторного центру.

Встановлено, що жінки 24 липня з’їли в’яленого не патарного ляща, купленого в торговій мережі м.Харкова. Через добу в однієї з жінок погіршилося самопочуття – з’явився головний біль, слабкість. І вона стала лікуватися самостійно. Але це не допомогло, навпаки жінці стало ще гірше – з’явилася сухість у роті, різка слабкість, двоїння в очах.

27 липня постраждалу госпіталізували в обласну клінічну лікарню з діагнозом «ботулізм». Їй ввели протиботулінічну сироватку і проводять симптоматичне лікування.

Її родичку госпіталізували на четверту добу після вживання риби, 28 липня. Другій жінці, яка отруїлася рибою, також ввели протиботулінічну сироватку. Стан обох пацієнток медики оцінюють, як середньої тяжкості.

Як повідомляв Харків Times, 16 червня екстрена медична допомога знадобилася 68-річному жителю селища Борова, який з’їв в’ялено-копчену рибу, виготовлену в домашніх умовах.