При будівництві амбулаторії в Чугуївському районі вкрали 150 тис. гривень

Фото: ХарківTimes

Під час будівництва амбулаторії в одному з селищ Чугуївського району були завдані збитки в розмірі 150 тисяч гривень. На думку слідства, допустив нанесення шкоди директор ТОВ, який отримав замовлення на будівництво.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що в грудні 2018 року директор фірми-підрядника, користуючись своїм службовим повноваженням, уклав договір субпідряду з іншим підприємством.

Директор ТОВ-субпідрядника організував виконання будівельних робіт в менших обсягах і з використанням меншої кількості будівельних матеріалів, ніж вказано в проектно-кошторисній документації. Але в актах виконаних робіт цю інформацію не відобразив.

У свою чергу директор фірми-підрядника не здійснив технічний нагляд і не проконтролював якість виконаних робіт. Він передав відповідні документи голові селищної ради, на підставі чого на розрахунковий рахунок субпідрядника перераховано понад 150 тис. грн, чим завдано збитків селищній раді.

Директору підприємства-підрядника повідомили про підозру за ч. 2 ст. 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Підозрюваному загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомляв Харків Times, при будівництві амбулаторії в Чугуївському районі вкрали 600 тис. гривень.