На проспекті Перемоги вибухотехніки вилучили в чоловіка гранату (відео, доповнено)

Фото: ХарківTimes

На проспекті Перемоги вибухотехніки увечорі 27 липня вилучили в чоловіка гранату РГД-5.

Про це Харків Times повідомили у Нацполіції області.

Поліція виїхала до проспекту Перемоги по факту виявлення предмету, схожого на ручну гранату

“Під час перевірки підозрілого громадянина на проспекті Перемоги співробітниками поліції знайдено паперовий згорток, який був обмотаний скотчем. Усередині була ручна граната РГД-5. Затриманий громадянин заявив, що гранату він знайшов у лісі під деревом”, – йдеться у повідомленні.

Пізніше прес-служба Нацполіції області повідомила, що близько 22:30 патрульні поліцейські виявили біля будинку по проспекту Перемоги 43-річного чоловіка, у якого вилучили гранату “РГД-5”.

Речовий доказ вилучено та направлено на дослідження. Евакуація громадян не проводилась. Рух транспорту не обмежувався.

“Зі слів чоловіка стало відомо, що боєприпас він знайшов на галявині неподалік від кафе, розташованого в селі Черкаська Лозова Дергачівського району”, – йдеться у повідомленні.

Вирішується питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та обрання міри запобіжного заходу відносно чоловіка. Мета зберігання боєприпаса наразі встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, поліцейські вилучили гранати у чоловіка на залізничній станції Граково у Чугуївському районі Харківській області.