Війна в Україні: три обстріли, втрат немає

Впродовж доби 27 липня на ділянках відповідальності українських підрозділів було зафіксовано три факти порушення режиму припинення вогню.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

Зокрема, у районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських воїнів з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

“Українські захисники вогонь у відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів внаслідок ворожих обстрілів, немає”, – йдеться в повідомленні.

Ще один факт провокації з боку збройних формувань РФ зафіксовано неподалік Новомихайлівки. Поблизу українських позицій за допомогою ручних протитанкових гранатометів противник здійснив мінування трьома протипіхотними мінами ПОМ-2.

Від початку доби, станом на 7 годину ранку обстрілів в районі проведення операції Об’єднаних сил, не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

На ділянках розведення №1, №2 та № 3 обстрілів не зафіксовано.

Раніше повідомлялось, що 22 липня учасники засідання Тристоронньої контактної групи по врегулювання ситуації на Донбасі домовились про посилення режиму припинення вогню на лінії зіткнення з 27 липня.

Пізніше в ОБСЄ пояснили, що передбачає посилений режим припинення вогню на Донбасі. Зокрема, відкривати вогонь у відповідь на наступальні дії дозволяється лише, якщо його відкрили за наказом керівництва Збройних сил України і керівництва збройних формувань бойовиків після безуспішної спроби використовувати координаційні механізми.

Крім того, після набуття чинності режимом припинення вогню на різні ділянки розташування відкриють доступ українським та іноземним журналістам, а штаб ООС відновить «практику інформування громадськості про поточну ситуацію через уповноваженого речника».