У Харківській області з держпідприємства вкрали насіння соняшнику на 2,6 млн грн

Співробітники поліції в Харківській області викрили злочинну групу, учасники якої викрали з державного підприємства насіння соняшнику на загальну суму 2 мільйони 576 тисяч 336 гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіцї області.

Держпідприємству, розташованому в Харківській області, насіння передавали сільгосппідприємства для зберігання і переробки. За інформацією правоохоронців, насіння, що надходили до держпідприємства, методично розкрадалися.

27 липня організатору розкрадань слідчі повідомили про підозру. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 190 КК (заволодіння чужим майном, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) здійснюється відділом розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами і злочинними організаціями Слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно з працівниками Управління СБУ в Харківській області під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, начальник ділянки однієї з філій зернової корпорації України допустив недостачу на 1,5 млн грн.