У Харкові оштрафували магазин за відмову продати алкоголь вночі

Фото: te.20minut.ua

До головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області споживач звернувся зі скаргою, що в одному з магазинів після 22:00 відмовляються продавати алкоголь. За результатами перевірки скарги магазин і його директор були оштрафовані.

Про це Харків Times повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області.

Під час перевірки було встановлено, що даному закладі торгівлі відмовляються продавати спиртні напої з 22:00 до 8:00. Свою відмову пояснюють домовленістю з мешканцями прилеглих будинків, які висловили побажання обмежити торгівлю лікеро-горілчаними виробами в нічний час доби. Також адміністрація магазину посилалася на усну домовленість з місцевою владою.

В діях співробітників магазина перевіряючі виявили порушення законодавства про захист прав споживачів. А саме, ч.1, ч.2 ст.17 Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 №1023-XII, п.16 «Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів», затверджених Постановою КМУ від 15.06.2006 № 833.

За виявлені порушення магазин оштрафували на 8 500 грн, відповідальну особу даного закладу торгівлі – на 170 грн. Повідомляється, що штрафи були сплачені добровільно.

Крім цього фахівці Держпродспоживслужби зажадали, щоб в магазині усунули порушення прав споживача – забезпечили право на вільний вибір товарів і послуг у зручний для нього час з урахуванням режиму роботи магазину, зокрема, продаж алкогольних напоїв після 22:00.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові через скаргу студентки оштрафували університет.