Реконструкцію Зміївського ліцею, яка триває три роки, обіцяють закінчити через місяць

Фото: kharkivoda.gov.ua

Реконструкцію Зміївського ліцею №1, яка почалася в 2017 році, планують закінчити протягом місяця, до 25 серпня цього року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі облдержадміністрації.

Завершити ремонт планували протягом двох років, але роботи затяглися. Більш того, через недоліки проекту почав протікати вже відремонтований дах будівлі.

«На початок 2020 року було завершено утеплення фасаду, замінено вікна на металопластикові, покладена плитка. Також була зроблена покрівля, але вона виявилася дуже проблемною, після дощів почала протікати, оскільки в проект не були включені роботи з внутрішньої дощової каналізації», – пояснила начальниця відділу освіти Зміївської РДА Юлія Алексєєва.

1 січня 2020 року проект, який потребував коригування і виділення додаткового фінансування, був закритий. Реконструкцію вдалося відновити, оскільки на неї були виділені кошти в рамках програми “Велике будівництво”, ініційованої Президентом України.

За словами Юлії Алексєєвої, реконструкція ліцею виконана на 70% і буде повністю завершена до 25 серпня. 1 вересня, якщо дозволить епідемічна ситуація, учні зможуть сісти за парти в оновленому ліцеї.

Як повідомляв Харків Times, 24 липня на позачерговій сесії Харківської обласної ради розподілили додаткові кошти, виділені області з держбюджету в рамках програми «Велике будівництво». Гроші, в тому числі, будуть спрямовані на реконструкцію закладів освіти області.