Чиновник Держгеокадастру піде під суд за незаконну передачу землі фермерам

Фото: ztv.zp.ua

До суду направлено обвинувальний висновок у відношенні одного із заступників начальника ГУ Держгеокадастру в Харківській області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що чиновник підписав і видав накази, на підставі яких з державної власності чотири земельні ділянки перейшли у приватну власність чотирьох фізичних осіб – членів фермерського господарства.

“Чинним законодавством України чітко регламентовано максимальну площу земельної ділянки, яка може бути передана безоплатно у приватну власність фізичної особи — члена фермерського господарства, а саме в розмірі земельної частки (паю) члена сільськогосподарського підприємства. Площа ж кожної з вказаних чотирьох земельних ділянок перевищує на понад 2 га максимально допустиму. Сума збитків, завданих державі, складає майже 1,5 млн грн.”, – розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 2 прокуратури Едуард Новіков.

Чиновнику Держгеокадастру загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з штрафом від 8 500 до 17 тисяч грн.

Як повідомляв Харків Times, через незаконно відчужені землі, розташовані на території національного природного парку «Гомільшанські ліси», до суду подали вісім позовних заяв на Держгеокадастр.